piatok 18. septembra 2009

Hypermediálne systémy a Moderný prístup k webdizajnu sa zlučujú

Predmety 1-INF-505 Hypermediálne systémy (webové technológie) a 1-AIN-636/2-AIN-636 Moderný prístup k webdizajnu sa počnúc aktuálnym školským rokom zlučujú a pobežia súčasne. Predmet pobeží s malými obmenami v už zabehnutom a mnohým študentom známom formáte Moderného prístupu k webdizajnu, prednášať budem (prevažne) ja. Viac informácií na webe predmetu...

Predmet čaká toho roku niekoľko obmien:
Zmeny v rozvrhu. V strede semestra budem niekoľko týždňov pracovne v zahraničí, prednášky preto pobežia len počas prvého a počas posledného mesiaca semestra, kedy nebude jedna prednáška, ale vždy dve za týždeň. Ako vyplníme medzeru piatich týždňov v strede semestra sa dohodneme na prvej prednáške. Väčšina prednášok v tomto období odpadne, ak však bude záujem pokúsime sa zabezpečiť niekoľko zaujímavých hosťovaných prednášok, ktoré sa v minulosti stretli s dobrým ohlasom.
Zmena v hodnotení. S mojim pobytom v zahraničí bude súvisieť aj zmena vyhodnotenia predmetu, spôsob vyhodnotenia bude oznámený na prvej prednáške už v pondelok.
Nové témy. Vo svete webových technológií sa neustále čosi mení, preto je nutné obsah predmetu postupne upravovať. Tohto roku by sme sa mohli viac dozvedieť o CSS 3 a WCAG 2. Rád by som tiež aspoň okrajovo zaradil tému AJAX.
Vynovená Web Style Guide. Základnou literatúrou nášho kurzu je výborná publikácia Web Style Guide, ktorej autori Patrick J. Lynch and Sarah Horton tiež nie sú necitlivý k vriacemu kotlu neustále sa vyvíjajúcich webových technológií a trendov a tak začiatkom roka vydali už tretiu vynovenú edíciu tejto výbornej knihy.

Tak nezabudnite, prvá prednáška už v pondelok 21. septembra o 9:00 v posluchárni B. Už sa na vás teším!

Bude len jedna dvojhodinovka cvík týždenne. A budú každý týždeň, v špeciálnom režime (viď článok) pobežia len prednášky.

Podľa mojich informácií by to nemalo byť možné. Mal by sa dať zapísať len jeden predmet. Ak sa ti aj podarilo zapísať si oba, kredity by sa ti mali pripísať len raz.

5 komentárov:

andy povedal(a)...

super, v tom pripade si zapisujem hypermedialne systemy :) bo minuly rok to nebol prave najstastnejsi predmet

Lenciatko povedal(a)...

no ja si to skrkam, nech ma nevihodia :) kevoli tomu :)

Lenciatko povedal(a)...

*nevyhodia *kvoli

Martin povedal(a)...

nemam slov...zas si z nas robia slusne povedane dobry den.

rus povedal(a)...

ak ma niekto spraveny webdesign tak nemoze ani

1 zapisat predmet znova
2 neziska ziadne body z povinne volitelneho bloku

aj ked je obsah uciva ten isty